keskiviikko 27. elokuuta 2014

Jännittävä ekatyöpäivä ja toinen

26.8

Ensimmäinen "työpäiväni" media-pajalla, tutustuin paikkaan viikkoa ennen luokanvalvojani kanssa ja minun käskettiin tulla seuraavan viikon tiistaina klo 10.00.  Olin ainakin oman kännykkäni kellon mukaan vain 2 minuuttia myöhässä, aamun toivotuksien jälkeen minut ohjattiin paikalleni jossa minä istuskelin vähän aikaa itsekseni ja tarkkailin huoneen ilmapiiriä.

Seuraavaksi sanotaanko vain näin anonyymisesti "ohjaajani" ajatteli haastatella minua vähäsen. Joten menimme erääseen huoneeseen turisemaan hetken mukavia ja tutustuin myös sääntöihin. Myöhemmin tietysti minulta kysyttiin juonko kahvia? En. Poltatko tupakkaa? En. Surullista eikö, päivän kohokohta on kuulemma yleensä kahvi-tauko ja minä en edes juo kahvia.

Väki näyttää täällä olevan ihan mukavaa porukkaa ja huumoriakin löytyy joka nurkasta. Muuta sanottavaa asiasta minulla ei taida olla.

Kyselyjen ja tutustumisten jälkeen alkoi ruoka-tauko, olin pakannut evääksi yhden vanukkaan koska söinhän minä aamupalankin vasta muutama tunti sitten kotona joten hirveä nälkä ei ollut. Pöydässä tutustuin hieman muihinkin ihmisiin jotka työskentelevät täällä.

Ruoka-tauon jälkeen ohjaajani kertoi minulle miten koneeseen päästään kirjautumaan sisään jonka jälkeen minä katselin hieman peli-uutisia koneelta koska ohjaajani meni ruoka-tauolle. Kokeilin samalla ovatko kännykkäni kuulokkeet yhteensopivat tämän koneen kanssa, valitettavasti ei, kuuntelin musiikkia kuitenkin kännykästäni.

Seuraavaksi ohjaajani auttoi minua tutustumaan muutamiin sivuihin joita täällä käytetään ja tietysti minulle myös luotiin käyttäjä-tunnukset niihin palveluihin. Samalla ohjaajani vihjaili minulle tulevasta hommastani johon minä saan tutustua tarkemmin myöhemmin.

Sitten vietimme muutaman tauon ja minä selailin ja tutustuin näihin sivuihin joita tulen käyttämään täällä töissä ollessani. Lopuksi täällä oli aika tyhjäkäynti tunnelma.

Loppupäivä hurahti paja-kokouksessa jossa käytiin läpi mitä syksynä tulee tapahtumaan ja muita jänniä uutisia kahvin, mehun, keksien, leivän sekä pullan kera. Sitten me kaikki jolkotimme kotiin.

27.8

Tänään tulin paikalle klo 08.00 eli normaaliin työaikaan. Valitettavasti ohjaajani ei ollut paikalla antamasssa minulle mitään töitä tai mitä tahansa.

Joten pari tuntia olin tekemättä mitään kunnes ohjaajani viimein saaapui, teimme minulle tunnukset yhdelle sivustolle ja sitten siihenkin tutustuminen vähän. Sain ensimmäisen työni mutta valitettavasti pääsen siihen käsiksi vasta huomenissa, tämä päivä on pyhitetty tälle minun blogilleni. Eli parin tunnin odottamisen jälkeen olen kirjoittanut tätä tekstiä, muuta sanottavaa tästä ei ole. Ottaisin mieluusti täältä kuvia blogiini mutta valitettavasti joutuisin käymään jäätävän paperisodan asiasta ensin...

Ruoka-tauko tuli taas eteen mutta tällä kertaa jätin sen väliin koska unohdin eilen ostaa tykötarpeet eväisiini. Joten päätin jaloitella vähän ja venytellä raajojani. Sitten tyhjäkäyntiä vielä vähän aikaa...

Ainakin tunnin päästä ohjaajani tuli kysymään että olenko tylsistynyt ja vastaus oli tietysti kyllä. Joten hän ei voinut muuta kuin antaa minun aloittaa sen homman jonka hän lupasi antaa vasta huomenna. Joten tutustuin vähäsen siihen mitä minun pitää tehdä. Ja loppupäivä meni niissä merkeissä.