tiistai 30. syyskuuta 2014

Ennen ja syysloman jälkeen

22.9

Maanantai päivä, se päivä jona osa minun tekemistäni sivuista lähetetään asiakkaan palvelimelle. Ennen kuin niin pääsee toki tapahtumaan minulla on vielä ainakin 6 tuntia aikaa tehdä niitä joten tuumasta toimeen. Viimeistelin sivun jota tein viime viikon perjantaina, oli ongelmia otsikoiden ja niiden vieressä olevien kukkien asettelussa, siinä meni hetki. Kuitenkin sain sen tehtyä ja otsikot siis näyttävät nyt tältä.



Meni siinäkin aikansa laittaa nämä sopivasti, olen tyytyväinen lopputulokseen. Sitten jatkoin muiden sivujen tekemistä, sain tehtyä jopa 2 lisää koska niillä oli onneksi todella simppeli rakenne. Antakaa kun näytän.

Kauniita eikö olekin? Nuo ihan alhaalla olevat kukka kuvat ovat oikeasti linkkejä, kun niihin laittaa hiiren päälle ne vaihtavat kuvaa, jännää...



Valitettavasti kun oli aika laittaa kaikki sivut jotka olin saanut tehtyä asiakkaan omalle palvelimelle näytiksi ne eivät mahtuneet sinne, katsomme sitä sitten taas uudelleen myöhemmin. Päivän päätyttyä minulla oli loppuviikko syyslomaa joten ei siitä enempää.


29.9

Jälleen uusi maanantai päivä, syysloman päätyttyä menin taas jatkamaan työtäni. Aloitin tekemällä yhteystiedot sivua, siinä ei mennyt kauan koska hyvin simppeli rakenne ja vain vähän tekstiä. Tarkoituksenani oli myös tehdä yksi toinenkin sivu ennen yhteystiedot sivua mutta tulin siihen tulokseen että jätän sen toisen vähän myöhemmäksi koska yksi kuva ja sivun tausta eivät olleet Photoshop-mallissa erillään että voisin asettaa sen kuvan vähän peittämään valkoista tekstilaatikkoa. Ohjaajani sanoi että hän yrittää puhua meidät pois siitä...

Tämän jälkeen aloitin tekemään yhden jo valmiin sivun "lapsi-sivuja" koska siellä oli toinenkin menu olemassa yhdellä sivuista joista pääse katsomaan tuotteita ja usein kysyttyjä kysymyksiä jne. Samalla sitä puuhastellessani huomasin että sillä "lapsi-sivulla" oli omat "lapsi-sivunsa". Minun pitäisi rakentaa siis uusi navigointi palkki, päätin jättää sen seuraavalle päivälle ja keskittyä asettamaan kuvat oikein.


30.9

Tiistai aamu jolloin asettelin kuvat jotenkuten sivulle ja aloin nyt miettimään miten rakentaisin uuden navigointi palkin, Ongelmia tuli siinä kun se sekoittui edellisen navigointi palkin kanssa, mutta sain sen korjattua kunnialla. Sitten aloin hienosäätämään uutta navigointi palkki jotta se näyttäisi mallin mukaiselta. Seuraavaksi päätin asettaa tekstit paikoilleen, siten että ne ovat oikeiden kuvien vieressä. Jouduin tietysti tässäkin säätämään koska fontti-koko ja tekstin määrät vaikuttivat tietysti siihen kuinka lähellä kuvien pitäisi olla toisiaan, mitä enemmän tekstiä yhden kuvan vieressä piti olla sitä kauemmas alempi kuva piti asettaa jne.

Tein sitä kunnes me pidimme läksiäiset yhdelle työtovereistamme, menimme syömään jäätelöä. Heti läksiäisten jälkeen jouduimme sammuttamaan koneet ja menemään paja-kokoukseen jonka jälkeen kotiin.



















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti