tiistai 28. lokakuuta 2014

Kun se netti katkesi silloin

22.10

Keskiviikko, lisää äidinkielen tehtävien tekemistä ja kirjoitin vähäsen blogia. Mitään muuta jännää ei tapahtunut, joten jatketaan.


23.10

Torstai ja äikän tehtäviä... He he he... Ei mitään jännää tapahtunut tänäänkään. Mitä? Odotitteko että kertoisin huisan tarinan miten keskelle tietä kasvoi tulivuori ja me pajalaiset pelastimme koko Lahden sen tuholta tukkimalla tulivuoren suun paperilla? Enpä usko...

Näkee että en ota blogiani vakavasti, miksi ottaisin? Täytyyhän tästä nyt jotain kivaa irrota itsellenikin kuin vain kirjoittaa jotain pakonomaisesti kuin robotti joka hajoaa ihan kohta, tai jotain...


24.10

Pejantai, tämän hetkiset äidinkielen tehtävät ovat nyt tehty, luulisin. Nyt kirjoitetaan tämä blogi... Tai ei sittenkään, netti on katki ja en voi kirjoittaa tai edes jatkaa työn tekoa. Ilmeisesti tämä jää sitten seuraavaan maanantai aamuun...


27.10

Maanantai, ajattelin aloittaa kirjoittamalla blogiani... Tai ei sittenkään, netti on VIELÄKIN katki. Ei blogin kirjoittamista ja töiden teko hankalaa ilman nettiä. Miten saan koskaan tätä kirottua PHP lomaketta valmiiksi jos en voi hakea apua siihen netistä? En omista älypuhelinta jossa on nettiyhteys 247... Noh, päätimme pitää palaverin kun ei ollut nettiä ja sitten teimme vain... Jotain... Katsotaan tätä sitten seuraavalla päivällä.


28.10

Tiistai ja mikä parasta! *Tension intensifies* Nettiyhteys, viimeinkin! No niin, blogia kirjoittamaan ja sitten taas lomaketta miettimään, ohjaajani kertoi että huomenna saan uuden nettisivun työstettäväkseni. Jipii ja semmosta. Ei tässä nyt mitään kauhean erikoista ole paisti että lukeeko salpauksen väki sähköpostia ollenkaan? Kukaan ei vastaa takaisin huolenaiheisiini joten pitää varmaan mennä perjantaina kun on silloin "vapaa päivä" pajalla ja mennä ravistelemaan ihmisisä... :) He he he hee... Ei kuulosta hyvältä pahiksen naurulta vai kuinka?

keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Tehtäväni

20.10

Maanantai päivä, tämän koko viikon minä keskityn äidinkielen tehtäviini jotta ne tulisivat tehtyä, varsinkin kun ohjaajani on koko viikon syyslomalla. Aloitin päiväni kirjoittamalla blogiani ja sitten tehtävien kimppuun. En varmaankaan kirjoita näistä enempää koska "kotitehtävät" ovat tylsiä ja minä en oikeasti viitsi kirjoittaa yksityiskohtaista tarinaa pohdinnastani ja mietteistäni.


21.10

Tiistai ja tehtävien kimpussa, muuten samaa rataa paitsi että kolme viimeistä tuntia käytettiin siihen että kokoonnuimme yhteen huoneeseen ja kävimme läpi pienen kurssin nimeltään Työelämätietous. No, joka päivä voi oppia jotain uutta... Sinne me sitten menimme mutta ennenkuin pääsimme aloittamaan niin muutama tekninen ongelma piti siinä ratkaista jotta saimme nähdä Powerpoint-esityksen ja muutaman lomakkeen. Noh, onneksi ongelmat tuli korjattua ja pääsimme vauhtiin. Pidimme onneksi myös taukoja ja muutama tehtävä lappu myös täytettiin ennenkuin pääsimme vaeltamaan kotiin.



maanantai 20. lokakuuta 2014

Paras perjantai päivä

15.10

Keskiviikko, kirjoitin blogiani ja sitten rupesin miettimään ja tutkimaan miten saisin lomakkeen rakennettua. Kokeilin erilaisia koodeja ja yritin itse tajuta miten ne toimivat. Toimivan lomakkeen teko tässä nimittäin vaatii PHP:tä, siihen ei koulussa hirveästi ehditty tutustumaan tai oikeastaan mihinkään muuhunkaan kunnolla.

Päivä meni PHP:n tutustuessa ja erilaisten ratkaisujen kokeilemisessa.


16.10

Torstai päivä, tänään tulimme pulituntia aikaisemmin kuin yleensä koska meidän piti mennä katsomaan Draama-pajan yhtä näytelmää jonka he esittävät yhdessä Koulutuskeskus Salpauksen "tukikohdassa", he he he... Tarkoituksemme oli kuvata koko esitys, tai no graafisen suunnittelun tyypit sen kuvasivat me webbipuolella olevat vain tulimme katsomaan. Ystäväni Otto kun hän on Draama-pajassa oli tietysti esityksessä mukana, hän tuli luokseni kysymään mitä me siellä puuhasimme ja tietysti kerroin hänelle että me tulimme katsomaan ja kuvaamaan esitystä. Otto myös varoitti minua siitä että esityksessä on riita-kohtaus... Voi kettu... No onneksi hän sentään  varoitti minua joten menin istumaan kauimmaiseen  ja yksinäiseen nurkkaan jossa hukutin itseni omaan pikku fantasia maailmaani enkä katsonut näytelmää ollenkaan. Riita-kohtauksey näytelmissä jotka kuvaavat parisuhde draamaa muistuttavat minua liikaa lapsuudesta...

Näytelmän jälkeen menimme takaisin töihin, jatkoin PHP-koodi kokeilujani ja siinä meni loppupäivä.


17.10

Perjantai, aamu alkoi aika normaalilla tavalla ja ajattelin kirjoittaa blogia mutta ilmeisesti tänään käytämme kaiken aikamme muiden pajojen kanssa videopeleistä puhumiseen. Menimme istumaan Draama-pajan tiloihin kuuntelemaan kiltisti tämän koko homman suunnitelijaa/vetäjää/ohjaajaa. Meidän pajamme meni hieman myöhässä sinne ja missasimme hänen puheensa peli-addiktiosta, mutta minä ehdin jo ennen tätä tapahtumaa joskus muutama kuukausi sitten tutkimaan peli-addiktiota joten en usko että hän mainitsisi jotain mitä en jo siitä tietäisi. Kerronpa sitten tämän: sellaista asiaa ei ole olemassakaan kuin "peli-addiktio" ainoastaan "peli-kompulsio", googlettakaan "kompulsio" jos ette tiedä mitä se tarkoittaa.

Seuraavaksi puhuimme eri peli genreistä ja muista pikku asioista jotka liittyivät pelehin, valitettavasti tämän tapahtuman pitäjä teki aika pahan virheen ja kutsui meitä jotka pelaamme pelejä ainakin parituntia päivässä nimityksellä "Gamer". Kerronpa jännän faktan, osa meistä inhoavat sitä nimitystä kun taas osa taas pitää sitä nimitystä ylpeyden aiheena. Tämä pitäisi ottaa huomioon koska se voi olla loukkaava muita kohtaan.

Sitten saimme mahdollisuuden kertoa vähän mitä pelejä me pelaamme, kaikki mainitsivat pelejä joita he ovat pelanneet tässä lähiaikoina. Minä olisin kertonut koko peli-kirjastoni mutta se veisi liikaa aikaa joten mainitsin vain kaksi peliä joita muutama päivä sitten pelasin. Mainitsin Devil May Cry:n ja Bayonetan koska niiden "Advanced Techniques" harjoittelin viimeksi. Sitten tämä ohjaaja kysyi minulta mikä se "Bayonetta" on koska hän ei ole kuullut siitä. Kysymys johon on vaikea vastata ottaen huomioon minkälainen peli se on... Vastasin että vähän niin kuin Devil may Cry paitsi että yritämme pelissä tappaa enkeleitä mahdollisimman kauniisti ja brutaalisti.

Tämän jälkeen meidät jaettiin ryhmiin ja saimme tehtäväksi suunnitella videopelin. Ensin hieman tutustuimme tiimi tovereihimme jonka jälkeen mietimme minkälaisen videopelin haluaisimme tehdä. Saimme myös kaksi korttia joissa luki mitä pelissämme pitää ehdottomasti olla, meitä siis vähän sidottiin myös mutta ei pahasti. Kortit jotka nostimme luki että päähenkilömme on oltava nainen ja että pelimme pitää kehittää luovuutta jollain tavalla. Mielenkiintoista... Koska suunnittelimme peliä minä otin ohjaajan roolin ryhmässämme ja jaon kaikille heidän tehtävänsä. Ryhmässämme oli minun lisäkseni 4 muuta, annoin kahdelle heistä tehtäväksi piirtää ja suunnitella naispäähahmomme, yksi saa miettiä miten pelimme mekaniikat kehittävät luovuutta kun taas yksi saa auttaa minua tarinan kirjoittamisessa.

En aio kertoa minkälaiseen peliin päädyimme koska idea jonka yhdessä kehitimme on itse asiassa niin hyvä että haluan pitää sen nyt salassa ulkopuolisilta jotta voin joskus itse rakentaa testi version siitä. Kertoisin kyllä mitä muut ryhmät saivat tehtyä mutta nekin ideat ovat niin hyviä että salassa nekin pidän jotta voin rakentaa niistä testiversiot, olen pahoillani että olen näin itsekäs.

Päivä siinä meni hurahtaen ja kivaa oli, päästiin tämän jälkeen kotiin viikonlopun viettoon.

tiistai 14. lokakuuta 2014

Muutama sivu vielä ja päivä ilman nettiä

13.10

Maanantai, hyvitin perjantain myöhästymiseni siten että tulin tänään klo 08.00 töihin. Sanoin ohjaajalleni että hän voisi nyt katsoa työni jälkeä ja sanoa jos jotain uupuu, sillä välin kun olin siinä vähän työtön niin kiirjoittelin vähän omia juttujani vihkoon kunnes ohjaajani sanoi että sivut näyttävät oikein hyvältä.

Muutama sivu vielä tietysti uupui koska niitä ei voinut tehdä ilman kuvia ja tekstiä, mutta ohjaajani sanoi että voisin poimia kuvat ja tekstin niihin vanhoilta sivuilta. Oli muuten hyvä idea joten tuumasta toimeen... Tallensin ensin kuvat jonka jälkeen muokkasin ne sopiviksi Photoshopissa ja rakensin sivun. Kopioin tarvittavat tekstit ja niin pois päin.

Tätä tein siinä kunnes ohjaajani ilmoitti että seuraava työni olisi tehdä tälläinen lomake, hän piirsi kivan mallin mitä kaikkea lomakkeessa pitää olla. Päätin tosin jättää lomakkeen teon seuraavaan päivään koska halusin tehdä nämä sivut loppuun.

Sivut näyttävät tältä, sisältö oli joka kerta erilainen mutta samalla periaatteella ne tein.



14.10

Tiistain päivä jälleen, tulin paikalle valmiina puurtamaan sitä lomaketta mutta ensimmäinen asia ongelma tuli jo eteen ennenkuin ehdin käynnistää edes konetta... Netti oli kuulemma poikki jostain syystä ja niin se vain oli, suurimman osan päivästä. Kukaan meistä ei melkein pystynyt tekemään tehtäviään joten teimme jotain aivan muuta, arvaatteko mitä? Piirtämään ja maalaamaan! Itse päätin jättää väliin ja kirjoitella vihkooni juttuja, harmi vain että päivä oli vähän kurja ilman musiikkia... Siinä kirjoittelin vähäsen ja sitten päätin piirtää jotain Photoshopissa, piirsin tämän kuvan.

Olisi se voinut olla hienompikin mutta minä olen laiska piirtäjä sekä täys amatööri Photoshopissa. Päivä meni sitten siinä, netti ilmestyi takaisin viimeisellä tunnilla mutta piirustuksemme olivat vielä kesken joten ne piirrettiin loppuun.

perjantai 10. lokakuuta 2014

Melkein valmista

9.10

Torstai, jatkoin työskentelyäni. Sain muutaman sivun valmiiksi aika helposti ja nopeasti. Katsokaapa itse.



Tein nämä sivut jonka jälkeen kirjoitin tätä blogiani, tosin senkin jälkeen minä päätin tehdä sivuista "editoija-ystävällisiä"...? Eli muokkaan koodia sen verran että joitakin asioita on todella helppo vaihtaa esim. kuvia.

Aloitin tuosta pienestä valkoisesta tekstistä sivun lopussa, muokkasin koodin siten että jos sen vaihtaa jollain sivulla toiseksi tekstiksi niin se vaihtaa muistakin sivuista automaattisesti.


10.10

Perjantai, minä hyvin taitavasti olin myöhässä tänä aamuna ainakin kokonaisen tunnin, surullista... No, heti kun työn ääreen kuitenkin pääsin niin tuli töitä tehtyä, muokkasin jokaista sivua siten että kyseisen sivun kuvat oli todella helppo vaihtaa, hienosäätämistä se myös vaati että saan ne takaisin oikeisiin paikkoihin mutta ei se niin kamalaa ollut. Loppupäivän kirjotin tämän blogin ja katselin työni jälkeä nähdäkseni oliko kaikki toimivaa eli linkit sun muut.


keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Sivuja tuli tehtyä

6.10

Maanantai, töihin päästyäni kirjoitin aamulla vähäsen blogiani sutjakkaan tahtiin kunnes siirryin takaisin sivujen tekoon.Tai ainakin minä luulin että teen tätä yhtä sivua koko päivän mutta katsoessani sivun Photoshop-mallia päädyin siihen tulokseen että minun täytyy ensin Photoshopata muutama kuva mallista että pystyn käyttämään niitä itse sivua tehdessä.

Omaksi harmikseni työmotivaationi puuttuin täysin ja etenin työssäni tavallista hitaasti, päässä tuntui kuin joku idiootti yrittäisi sahata minua esineellä joka ei ole edes terävä. Oli muuten harvinaisen huono vertaus... Kuitenkin, siinä minä mietin miten ratkasisin tämän ongelman ja parin muutamankin jutun jotka hämmensivät minua. Loppupäivä meni kun mietin paria hämmentävää juttua tekemässäni sivussa.


7.10

Tiistai, tämä aamu oli mukava poikkeus koska maanantaina ohjaajani sanoi että tiistaina kaikki tulevat töihin klo. 10.00. Työaikanikin muuttui, en ole enää 08.00-16.00 vaan 09.00-15.00. Jee ja sillain, itse en kyllä hirveästi välittänyt muutoksesta.

Takaisin töihin, jatkoin pohtimistani kunnes kokeilin muutamia juttuja ja nyt pystyin näkemään ongelman selkeämmin. Sivu oli nyt aika lailla hyvän näköinen mutta ongelmani ei loppunut siihen, sivu näyttäisi aika tyhjältä ilman tätä yhtä kuvaa mutta valitettavasti se on kiinni taustassa joten jouduin käyttämään Photoshoppia parhaani mukaan sen irrottamiseksi siitä. Sitten vähän siistitään reunoja ja sen pitäisi näyttää tältä.

Noh... On se parempi kuin ei mitään.

Sitten vielä muutama muukin kuva lisätään alemmas ja otsikot sekä teksti oikeisiin paikkoihin. Lopputulos näyttää tältä.



8.10

Keskiviikko, tänään minulla oli paljon motivaatiota työtäni kohden. Aloitin tekemällä kahden sivun öh... Luurankoa? Laitoin ainoastaan perus taustat, teksti alueen oikean kokoiseksi ja muokkasin yhtä kuvaa että se on oikean kokoinen sivuun nähden ennenkuin laitan kaikki muut yksityiskohdat kuten otsikot, tekstit ja navigaatio pylvään. Tämän tehtyäni siirsin koko höskän toisenlaiseen editoriin jossa viimeistelin lopputuloksen.

Lopputulos näyttää tältä.

Kuten näkyy sivu on hyvin pitkä joten en saanut otettua täyttä kuvankaappausta, harmi vain että tuo vasen puoli on niin kovin tyhjä. Haluaisin ehkä laittaa siihen jotain omaa mutta valitettavasti minulle on tärkeämpää että en laita liikaa kuvia yhdelle sivulle jotta sivun lataaminen ei vie ikää ja terveyttä.

sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Ja vähän muutakin

1.10

Keskiviikko, päivä alkoi rennoissa merkeissä. Päätin aloittaa sillä että korjaan sivuilta muutamia linkkejä, siinä ei kauan kestänyt. Seuraavaksi siirryin pohtimaan miten minun kannattaisi lähteä rakentelemaan seuraavaa sivua, päätin kuitenkin jättää sen myöhemmäksi ja tehdä jotain muuta sivua. Tein niitä ja näitä kunnes aloitin kirjoittamaan blogia.

Loppupäivä meni sivua rukatessa.


2.10

Torstai päivä, jatkoin siitä mihin jäin keskiviikkona ja siinä sivua tehdessä päivä meni mukavasti. Mitään jännää ei tapahtunut.


3.10

Perjantaina kaikki muut pitivät lomaa jolloin en todellakaan voinut mennä töihin, itse olisin voinut mennä kouluun tekemään tehtäviäni mutta päätin jäädä kotiin täksi päiväksi. Nukuin pitkään mutta heti kun heräsin niin aamupalan jälkeen menin koneelle tekemään muutaman jutun. Päätin aloittaa tekemään äidinkielen-tehtävääni, eli elokuva-analyysia. Otin tehtävä paperit kansiostani ja aloin miettimään minkä elokuvan haluaisin analysoida.

Halusin analysoida elokuvan joka olisi kaikkein lähinnä minun videopeli harrastustani, koska muuten tehtävästä lähtee kaikki motivaatio ja en saisi sitä koskaan tehtyä. Joten arvaatteko minkä elokuvan valitsin? Päätin katsoa Silent Hill-elokuvan, en itse ole koskaan pelannut kyseistä peliä mutta katsotaan nyt tämä leffa ja tutkitaan videopeli myöhemmin.

Katselin leffaa ihan mukavasti kotisohvaltani kunnes siskoni tulee töistä kotiin, kerroin mitä puuhaan ja sitten hän halusi katsoa leffan kanssani, onneksi leffa oli aika alussa joten ei ongelmia.