perjantai 28. marraskuuta 2014

Vähän tekstiä

27.11

Torstai, käytin koko päivän muokatessani Mari Mörön kotisivuja. Siellä oli muutama kinkkinenkin asia jonka kanssa tuli tuhlattua paljon aikaa. Muuta en sitten tehnyt.


28.11

Perjantai päivä, muuten jatkoin sivujen korjaamista mutta pari viimeistä tuntia me käytimme yhteen juttuun, en nyt muista tarkaa nimeä mutta pankkijuttuja sun muita rahaan liittyvää juttua käydään läpi. Tietysti myös kirjoitin tämän blogin tässä.

keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Tekemistä ja museokäynti

24.11

Maanantai jälleen kerran, aloitimme siis joka viikkoisella kokouksellamme jossa käymme läpi mitä työtehtäviä kelläkin on ja mitä uusia juttuja on että muuta jännää. Sain ohjaajani kautta palautetta siitä miten hyvää työtä olin tehnyt kun rakensin Mari Mörön kotisivut mutta sain myös käteeni kaksi paperia joissa on listattuna mitä asioita pitää muuttaa tai korjata esim. kirjoitusvirheitä. No ainakin minulla on taas jotain työn alla eikä minun tarvitse enää olla tyhjäkäynnillä. Kävin listan läpi jonka jälkeen aloin korjaamaan kaikkein helpoimmat asiat ensin. Hirveästi en ehtinyt tekemään kun jouduimme kaikki lopettamaan kello 12.30 kun kaikki ohjaajat joutuivat menemään johonkin kokoukseen.


25.11

Tiistai, tänään päivämme alkoi sillä kun käytimme 4 tuntia siihen että kävimme läpi miten kannattaa rakentaa hyvä portfolia sun muuta. Esimerkkejä oli paljon ja ainakin 20 diaa Powerpoint esitystä. Tämän jälkeen jatkoin eilistä tehtävääni ja viimeinen tunti käytettiin siihen että meidän piti mennä pajakokoukseen. Pajakokouksessa kävimme läpi kierrättämistä, ei mitään kauhean jännää.


26.11

Keskiviikko ja tänään me kaikki kävelimme suoraan Lahden Hiihtomuseoon. Kävimme tutustumassa siellä ja yksi meistä otti kuvia esineistä sun muista. Käytimme siellä n. 3 kunnes menimme takaisin pajalle jatkamaan hommia. Jatkoin Mari Mörön sivujen muokkaamista ja kirjoitin tämän blogin.

perjantai 21. marraskuuta 2014

Enimmäkseen tylsää tekstiä

19.11

Keskiviikko, jatkoin tekemällä jotain... Jotain... No ei mitään kiinnostavaa, samaa huttua kuin edelliset päivät. En näe mitään syytä yrittää kirjoittaa siitä mitään romaania koska en löytänyt netin ihmemaailmasta mitään mistä olisi nyt hyötyä. Kirjoitin kyllä myös blogiani. :)

Ja muuten, unohdin lähettää kuvan siitä uudestaan designatusta lomakkeestani. Here you go!

Ja sitten ihan vain että tiedätte, tuo kuva tulla lomakkeen pohjalla ei oikeasti ole tuolla tavalla tuon napin päällä. Se siirtyi sinne koska jouduin pienentämään ruutua kuten aina ottaakseni hyvän screenshotin koko lomakkeesta...


20.11

Torstai eikä mitään jännää, vieläkään. No itse asiassa kävin kyllä keskustelemassa graafisen suunnittelijamme kanssa yhdesta nettisivusta jonka minä saan sitten koodata kun hän muodostaa siitä sen kuvan että tiedän miltä se näyttää. Puhuimme miten sivusta saisi paljon keltaisemman näköisen ja minkäläinen menu siinä olisi. Ei siinä sitten muuta, hyvää päivän jatkoa?


21.11

Perjantai, ei mitään sen kummempaa. Viimeisellä tunnilla menemme kaikki johonkin ihme tapahtumaan jossa me... Opimme jotain... Ehkä...

keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Pikkuhommia

17.11

Maanantai päivää nähdään taas kerran, ei kauheasti mitään kirjoitettavaa kuitenkaan ole kyllä valitettavasti. Ja kaikki mitä muistan kyseisestä päivästä on seuraavanlaista. Kunhan tutkiskelin lisää erilaisia koodinpätkiä ja testailin, oli vähän luppoaikaakin valitettavasti mutta käytin sen ajan parantaakseni näppäimistöllä kirjoittamistani. Kirjoitin pienen tarinan ihan huvin vuoksi mutta sitä tarinaa en kyllä kerro tässä koska olen itsekäs ja omistushaluinen tarinoideni suhteen. Voitte kuvitella minkäläistä se oli kun joskus alakoulussa oli tehtäviä jossa meidän piti kirjoittaa tarina opettajan luettavaksi tai se piti lukea ääneen luokalle... Hmmm... Huomasin kyllä yhden jännän jutun itsestäni kirjoittaessa. Teen paljon enemmän kirjoitusvirheitä jos kirjoitan suomeksi kuten tämän blogin, kirjoittaminen on jotenkin helpompaa englanniksi. Ja ei, älkää väittäkö että se on niin koska kirjoitan enimmäkseen englanniksi sosiaalisessa mediassa kun en ole kovinkaan paljon missään sosiallisessamediassa, sähköpostitkin jotka kirjoitan ystävilleni ovat kyllä suomeksi. Kuitenkin, siinä oli tarpeeksi siitä päivästä.


18.11

Tiistai, tänään jatkoin vähän samaa kuin eilen paitsi että sain yhden pikkuhomman jossa minun piti muuttaa 21 kuvaa pienemmiksi, siinä ei kestänyt kauaa. Sitten sain tehtäväkseni rukata vähän lisää sitä lomaketta (josta lähetin kuvan silloin jossain vaiheessa). Otsikko nimittäin varmistettiin ja he halusivat valkoisen taustan, eikö se tyylikäs vihreä tausta muka kelvannut? Kuitenkin, tein muutokset jonka jälkeen päivä jatkoi entisellään.

torstai 13. marraskuuta 2014

Mikseivät ne toimi?

12.10

Keskiviikko... Aamu oli hieman tyhjäkäyntiä koska ohjaajallani oli muutama kokous heti alkuun joten odottelin häntä että saan tarvittavat ohjeet. Onneksi ei kestänyt kauhean kauaa ja kysyin ohjaajaltani miten saisin testattua näitä koodin pätkiä simplessä. Ensimmäinen asia jonka teimme oli että latasimme CMS Made Simplen ja purimme sen yhteen kansioon ja laitoimme tarvittavat asetukset. Sitten pääsin sitä käyttämään ja testaamaan toimivatko nämä koodit.

Siinä minä testailin eri koodeja ja päivitin vähän blogia, päivän päättyessä sain tehtyä toimivan slideshown mutta rumalta se kyllä näyttää...


13.10

Torstai ja tänään päivä alkoi siten että jatkoin koodien kokeilemista simplessä. Kävin myös etsimässä parempaa koodia jolla voisin tehdä slideshowsta nätimmän näköisen, eli että kuvat vaihtuisivat nätimmin. Löysin kyllä yhden sivun jossa erilaisia kuvan vaihdoksia näytettiin ja niiden koodinpätkät. Kokeilin niistä muutamia mutta jostain syystä ne eivät toimineet, olenko kenties unohtanut jotain? No, ei onnaa joten sitten katselin muita vaihtoehtoja rakentaa sen slideshown. Kävin myös katsomassa mitä graafinen suunnitelijamme oli keksinyt nettisivulle jota teen.

Kirjoitin myös blogiani lopputunneilla.

tiistai 11. marraskuuta 2014

Lomake on tyylitetty

6.11

Torstai... No ei hirveästi mitään kauhean jännää, päivitin blogini...? No sen verran sanon että sain lomakkeen nyt nätin näköiseksi ennen kuin päivä loppui. Katsokaa itse, pakko sanoa että ei minusta mitään "grand designeria" kyllä tule... Joku muu siihen hommaan, meikä osaa vaan ilmeisesti koodata nettisivuja ja muita jänniä juttuja. XD


Siinä on nyt se valmis lomake, kaunis vai mitä...?


7.11

Perjantai oli tavallaan vapaa mutta meille oli järjestetty jokin ihme tapahtuma jossain muualla, itse en sinne mennyt koska bussimaksu! Joten käytin perjantai päiväni mieluiten opiskeluun, tapahtumassa tutustuttiiin kuulemma uusiin ihmisiin ja kokattiin ruokaa. Mikä hirviömäinen yhdistelmä jos minulta kysytään, ruoat tietysti syötiin kun ne olivat valmiita mutta en pidä muiden seurassa syömisestä... Se tuli minulle selväksi yläasteella. Oh well, minusta en missannut mitään kauhean tärkeää... :)


10.11

Maanantai päivä nostaa jälleen päätään ja vetistä lunta maa täynnä. No, ei sekään lumi kauan kestänyt...  Tänään kyselin ohjaajaltani mitä saan tehdä seuraavaksi kun lomake oli nyt valmis, tarkoitus oli että saisin päivittää yhden sivuston mutta ohjaajani käski minun odottaa hetken niin hän ehtii valmistella sen minulle. Valitettavasti siitä hommasta ei tullut mitään koska meillä ei ollut tunnuksia joilla olisimme päässeet sinne sisään sitä rukkaamaan. Joten se homma siirtyi nyt siis myöhemmäksi...

Meillä on tässä kyllä ne yhdet nettisivut jotka pitäisi tehdä mutta ohjaajani sanoi että minun kannattaa tarkistaa että asiakkaan haluamat vaatimukset ovat mahdollista tehdä CMS Made Simple:ssä. Joten katselin sitten tätä listaa mitä kaikkea asiakas haluaa sivuihinsa ja googletin kaikkea mahdollista tietoa että saan selvyyden mitkä kaikki näistä ovat mahdollista tehdä. Kirjoitin jopa pienen listan itselleni jossa kommentoi millä tavalla sen voi tehdä ja mitä pitää vielä kokeilla. Siinä meni sitten loppupäivä.


11.11

Tiistai ja jälleen työn touhuun. Jatkoin siitä mihin jäin edellisenä päivänä ja katselin jopa koodinpätkiä millä nämä jännät jutut voisi tehdä. Pakko sanoa että muutama eri tapa tuli esille siinä, kokeilen näitä eri tapoja sitten kun saan mahdollisuuden. Onneksi löysin myös kivan sivuston joka selitti minulle tarkkaan miten ankkuri linkit toimivat. :D Tällä tavalla vietin sitten työpäiväni, toivottavasti pääsen jo seuraavana päivänä näitä kokeilemaan.

keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Markkina humua ja se lomake

3.11

Maanantai, aloitimme kaikki maanantai palaverilla ja kävimme läpi mitä teemme koko viikon ja saimme myös uuden tulokkaan pajalle johon tutustuimme. Palaverin jälkeen päivitin blogini ja kävin taas lomakkeen kimppuun. Tarkistin että kaikki on hyvin ja sitten hihkaisin ohjaajani paikalle sitä katsomaan koska uskoin sen olevan nyt valmis. Päätimme testata lomakkeen toimivuutta täyttämällä sen sekalaisella tekstillä ja lähettämällä sen ohjaajani sähköpostiin. Odotimme hetken mutta sähköposti ei koskaan mennyt perille, joten rupesimme sitä selvittämään sitten. Katselin koodia mutta en löytänyt siitä mitään joten sitten katsomaan löytyykö googlettamalla vastauksia. Loppupäivä meni siten.


4.11

Tiistai, jatkoin vastausten etsimistä internetin ihmemaailmasta ja kokeilin muutamia juttuja mutta tuloksetta. Siinä minä sitten pyristelin tämän ongelman kanssa suurimman osan päivästä kunnes viimeinen tunti tuli käytettyä öh... palaverissa?


5.11

Keskiviikko ja ensimmäinen asia jonka teimme oli että menimme kaikki teatterille sinne hälinän sekaan koska markkinat! Vietimme siellä hieman aikaan ja minä kävin muutaman muun kanssa tutustumassa näyttämö miekkailuun. Joo oli jännää ja sillein olimme sielä noin tunnin kunnes työt sitten kutsuivat.

Aloin taas miettimään lomake ongelmaani kunnes ohjaajani tuli työpisteeseeni ja kertoi että ongelma ei ollut koodissa jonka tein vaan palvelimessa jossa lomake oli. Okei, eli lomake on nyt valmis mutta sitten ohjaajani sanoi että minun pitäisi koristella sitä vähän. Tuumasta toimeen,,,

Tein lomakkeelle oman tyyli-tiedoston ja aloin miettimään taustaväriä, kuvia ja tekstiä. Pakko sanoa että en tiedä miten siitä voisi tehdä todella hienon joten enimmäkseen testailin ja katsoin miltä lopputulos näytti. Loppupäivän kirjoitin tämän tekstin, lähetän kuvan lomakkeesta kun se on valmis ja hienon näköinen.

sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Asiakaspalaveri ja no, ei muuta jännää

29.10

Keskiviikko päivä ja töiden pariin... Jatkoin PHP koodin tutkiskelua mutta pakko sanoa että tämä on hyvin painavaa tavaraa minulle, onneksi netistä löytyy paljon tutorialeja mutta valitettavasti yksikään niistä ei täytä kunnolla sitä tarvetta mitä minä nyt tarvitsen. Miksi yhden lomakkeen teko on näin vaikeaa? Noh, meikäläinen ei kyllä aio luovuttaa, se sana ei kuulu sanavarastooni. Katsotaan jos saan ahaa elämyksen tässä jossain vaiheessa...

Tänään oli myös asiakaspalaveri, koska kyseessä oli uusien nettisivujen teko niin minä olin mukana ja myös yksi graafiselta puolelta oli mukana. Joten pieni keskustelu asiakkaan kanssa mitä hän haluaa uusiin nettisivuihinsa ja mitä materiaaleja me tarvitsemme että pääsemme aloittamaan. Onneksi asiakkaalla oli kohtuullisia pyyntöjä, ei tarvitse hakea kuuta taivaalta... Palaverin jälkeen jatkoimme sitten mitä oli vielä kesken meillä.


30.10

Torstai, jatkoin sen kirotun lomakkeen tekoa mutta tänään ohjaajani löysi sivuston josta voi olla apua sen tekemiseen. Hän oli oikeassa, siitä sivusta oli apua lomakkeen tekoon ja sain sen melkein valmiiksi kunnes pieni palaveri äidinkielen tehtäviini liittyen piti pitää ja sen jälkeen menimme kaikki katsomaan kuvia jotka oli otettu Nuotta-reissusta ja sitten kotiin.