tiistai 16. joulukuuta 2014

Joulukortteja

15.12

Jälleen yksi maanantai päivä, ja arvatkaapa  mitä? Tällä viikolla on media-pajan vuoro tehdä joulukalenteri höskää. Aloitimme heti aamusta tekemään joulukortteja, koneella. Teemme kaikki yhden joulukortin ja siten tulostamme ne ulos että voimme kirjoittaa saajien nimet niihin. Koska olen nopea ja yritän aina käyttää paljon mielikuvitusta tälläisissä asioissa niin tein itse 3 erillaista korttia. Tässä kuvat.

Ensimmäinen kortti jonka tein.

Toinen kortti jonka tein.



Kolmas kortti jonka tein.

Pidin pienen äänestyksen koska vain yksi kortti piti valita näistä ja tuo lumiukko sai eniten ääniä joten se voitti ja pääsi tulostukseen saakka.

Loppupäivä kului siten että koodasin nettisivuja.


16.12

Jepulis, tiistai... Tänään joulukalenteri suunnitelmissa oli että me tarjoilemme kaikille suklaata. Mietimme ensin miten me sen teemme koska meillä oli 3 pakettia eri suklaata, mutta nähtävästi graafinen puolemme tiesi tasan tarkkaan mitä se teki. Joten laitoimme kaikki suklaat ensin isoon kulhoon, sekoitimme ne keskenään jonka jälkeen laitoimme ne takaisin paketteihin. Sitten kävimme viemässä yhden sisustus-pajaan ja yhden jätimme itsellemme. Emme päässeet viemään draama-pajalle pakettia heti koska heillä oli yksi näytelmä pidettävänä kasisalilla. Tietysti me menimme sen katsomassa ja kuvaamassa, esityksen jälkeen me annoimme suklaat heille.

Menimme takaisin työn ääreen ja sain ohjaajaltani yhden päivitys työn. Tehtävänäni oli päivittää jotain nettisivua joka on suunnattu eläkeläisille. Muutama teksti päivitys mutta sitten oli myös aika isokin homma, nimittäin minun pitää vaihtaa sivuilla oleva netissä luettava lehti uudempaan numeroon. Ja koska sivuilla lehden "sivut" ovat vain joukko kuvia ja minulla on päivitettävä lehti PDF muodossa niin joudun hieman Photoshoppaamaan. Pitää olla yksi alkuperäinen kuva, yksi iso ja sitten vielä pieni kuva mobiililaitteita varten. Näitä sivuja on jotain 20! En ehtinyt tekemään sitä samana päivänä joten se jää huomiseen.

perjantai 12. joulukuuta 2014

Ei tapahdu mitään mielenkiintoista

11.12

Torstai, tänään jatkoin sivujen koodaamista mutta kirjoitin myös blogiani. Tänään minulla oli miksi-ikinä-sitä-kutsutaan kokous ja loppupäivän kävimme läpi muutamia Youtube-videoita jotka me olimme valinneet ja kerroimme miksi olimme valinneet ne, ei, en laita linkkiä videoon jonka valitsin. Sitten käytimme aikaa että kävimme koko media-paja läpi portfolioitamme.


12.12

Perjantai, kirjoittelin blogiani ja koodasin nettisivuja. Pitää myös käydä jutskaamassa yhdessä paikassa. En tiedä kuinka kauan se kestää mutta joo... Muuta ei ole tullut tehtyä.

keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Joululounas

8.12

Maanantai päivää vietetään jälleen, mietin mitä muuta portfoliooni voisi laittaa mutta en keksinyt mitään jännää. Kirjoittelin sitten vähän jotain ja luin tekstini pariin kertaan kirjoitusvirheiden varalta. Muuta työhön liittyvää en tainnut tehdä.


9.12

Tiistai, no... Vähän tyhjäkäyntiä tämäm päivä, varsinkin kun en keksinyt mitä muuta laittaisin portfoliooni. Esittelin kyllä portfolioni ohjaajalleni ja sillein. Päivän aikana sisustus-paja leipoi pipareita ja me kävimme pupeltamassa niitä ja juomassa glögiä.


10.12

Keskiviikko, tänään tein muutamia muutoksia portfoliooni ja olen tyytväinen lopputulokseen, portfolioni on kauniin vihertävä. Tänään oli myös joululounas joten kävimme sen pupeltamassa hyvillä mielin. Loppupäivän käytin siihen että koodasin vähän sivuja, kävin myös keskustelemassa graafisen suunnittelijamme kanssa asiasta.

Portfoliooni: Minna Takalan Portfolio

torstai 4. joulukuuta 2014

Jotain tuli sentään tehtyä

4.12

Ahh... Torstai... Rakentelin siinä sitä portfoliotani ja laitoin jonkin verran tekstiä ja muutaman kuvan. Sitä tehdessäni samalla kuuntelin hieman vanhaa musiikkia jota en ole pitkään aikaa kuunnellut, nostalgia momentti... En tosin muistanut että tämä yksi biisi on näinkin posiitivinen, piristi päivää mukavasti koska yleensä kuuntelen musiikkia joka on hyvin vauhdikasta mutta masentavaa. Tietysti jokaikistä positiivista biisiä kohti on myös todella surullisen kuuloisia biisejä.

Työskennellässäni draama-paja "avasi" neljännen luukun joulukalenterista ja he kävivät naapuri pajoissa antamaan hartia hierontaa... How absurd. Minä tosin otin myös halin! XD


5.12

Perjantai, tämä päivä loppuu aika aikaisin joten kirjoittelen tämän nyt niin ei jää maanantaille. Kirjoitin tämän blogin siis ja kattelin vähän portfoliotani. Ei mitään jännää

keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Joulu tunnelmaa

1.12

Hauskaa maanantaita! Olenko se vain minä vai kulkeeko aika todella hitaasti? Koska en muista kunnolla tämän päivän tapahtumia, muistan kyllä että olin aivan hypessä ja minulla oli oma hauskaa että naurussa oli pitelemistä... Mitäköhän juttuja minulla sitten oli mielessä...

No sen verran muistan että naapurimme draama-paja lauloivat kaikille jonkin joululaulun, hienoa kaverit, hienoa...


2.12

Tiistai päivä, no minä viimeistelin korjaukset Mari Mörön uusille kotisivuille. Siinä meni aikansa muutamien kohdalla koska hienosäätöä piti tehdä mutta hei, nyt se näyttää hyvältä. Puolen päivän aikaa ohjaajani tulee minun luokseni ja kertoo minulle surullisen uutisen, Mari Mörö haluaa sivuistaan mobiili-version. *syvä hiljaisuus* Ohjaajani myös pahoitteli asiaa että tämmöinenkin pitäisi tehdä vaikka silloin kun tämä projekti alkoi niin asiasta ei edes puhuttu koska se ei ollut alkuperäisessä suunnitelmassa. No nyt meidän pitää keksiä muutama kikka jolla tämä olisi helpompaa tehdä kuin aloittaa kokonaan alusta muuttaen koodia radikaalisti. Kai me jotain keksimme...


3.12

Keskiviikko ja nyt minä sain aloittaa viikon kohokohtani, eli portfolioni tekemisessä. Teen sen käyttämällä tätä ihanaa bloggeria ja laitan sinne kaiken mitä olen ehtinyt täällä tehdä että jotain muita juttuja. Siinä minä sitten käytin aikaa sen rakentelussa, valitettavasti työni keskeytettiin sillä draama-paja kutsui meidät kaikki yhteen todella sekavaan nimi leikkiin ja ryhmähaliin. Loppuajan käytin juuri tämän tekstin kirjoittamisessa, jee!

perjantai 28. marraskuuta 2014

Vähän tekstiä

27.11

Torstai, käytin koko päivän muokatessani Mari Mörön kotisivuja. Siellä oli muutama kinkkinenkin asia jonka kanssa tuli tuhlattua paljon aikaa. Muuta en sitten tehnyt.


28.11

Perjantai päivä, muuten jatkoin sivujen korjaamista mutta pari viimeistä tuntia me käytimme yhteen juttuun, en nyt muista tarkaa nimeä mutta pankkijuttuja sun muita rahaan liittyvää juttua käydään läpi. Tietysti myös kirjoitin tämän blogin tässä.

keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Tekemistä ja museokäynti

24.11

Maanantai jälleen kerran, aloitimme siis joka viikkoisella kokouksellamme jossa käymme läpi mitä työtehtäviä kelläkin on ja mitä uusia juttuja on että muuta jännää. Sain ohjaajani kautta palautetta siitä miten hyvää työtä olin tehnyt kun rakensin Mari Mörön kotisivut mutta sain myös käteeni kaksi paperia joissa on listattuna mitä asioita pitää muuttaa tai korjata esim. kirjoitusvirheitä. No ainakin minulla on taas jotain työn alla eikä minun tarvitse enää olla tyhjäkäynnillä. Kävin listan läpi jonka jälkeen aloin korjaamaan kaikkein helpoimmat asiat ensin. Hirveästi en ehtinyt tekemään kun jouduimme kaikki lopettamaan kello 12.30 kun kaikki ohjaajat joutuivat menemään johonkin kokoukseen.


25.11

Tiistai, tänään päivämme alkoi sillä kun käytimme 4 tuntia siihen että kävimme läpi miten kannattaa rakentaa hyvä portfolia sun muuta. Esimerkkejä oli paljon ja ainakin 20 diaa Powerpoint esitystä. Tämän jälkeen jatkoin eilistä tehtävääni ja viimeinen tunti käytettiin siihen että meidän piti mennä pajakokoukseen. Pajakokouksessa kävimme läpi kierrättämistä, ei mitään kauhean jännää.


26.11

Keskiviikko ja tänään me kaikki kävelimme suoraan Lahden Hiihtomuseoon. Kävimme tutustumassa siellä ja yksi meistä otti kuvia esineistä sun muista. Käytimme siellä n. 3 kunnes menimme takaisin pajalle jatkamaan hommia. Jatkoin Mari Mörön sivujen muokkaamista ja kirjoitin tämän blogin.

perjantai 21. marraskuuta 2014

Enimmäkseen tylsää tekstiä

19.11

Keskiviikko, jatkoin tekemällä jotain... Jotain... No ei mitään kiinnostavaa, samaa huttua kuin edelliset päivät. En näe mitään syytä yrittää kirjoittaa siitä mitään romaania koska en löytänyt netin ihmemaailmasta mitään mistä olisi nyt hyötyä. Kirjoitin kyllä myös blogiani. :)

Ja muuten, unohdin lähettää kuvan siitä uudestaan designatusta lomakkeestani. Here you go!

Ja sitten ihan vain että tiedätte, tuo kuva tulla lomakkeen pohjalla ei oikeasti ole tuolla tavalla tuon napin päällä. Se siirtyi sinne koska jouduin pienentämään ruutua kuten aina ottaakseni hyvän screenshotin koko lomakkeesta...


20.11

Torstai eikä mitään jännää, vieläkään. No itse asiassa kävin kyllä keskustelemassa graafisen suunnittelijamme kanssa yhdesta nettisivusta jonka minä saan sitten koodata kun hän muodostaa siitä sen kuvan että tiedän miltä se näyttää. Puhuimme miten sivusta saisi paljon keltaisemman näköisen ja minkäläinen menu siinä olisi. Ei siinä sitten muuta, hyvää päivän jatkoa?


21.11

Perjantai, ei mitään sen kummempaa. Viimeisellä tunnilla menemme kaikki johonkin ihme tapahtumaan jossa me... Opimme jotain... Ehkä...

keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Pikkuhommia

17.11

Maanantai päivää nähdään taas kerran, ei kauheasti mitään kirjoitettavaa kuitenkaan ole kyllä valitettavasti. Ja kaikki mitä muistan kyseisestä päivästä on seuraavanlaista. Kunhan tutkiskelin lisää erilaisia koodinpätkiä ja testailin, oli vähän luppoaikaakin valitettavasti mutta käytin sen ajan parantaakseni näppäimistöllä kirjoittamistani. Kirjoitin pienen tarinan ihan huvin vuoksi mutta sitä tarinaa en kyllä kerro tässä koska olen itsekäs ja omistushaluinen tarinoideni suhteen. Voitte kuvitella minkäläistä se oli kun joskus alakoulussa oli tehtäviä jossa meidän piti kirjoittaa tarina opettajan luettavaksi tai se piti lukea ääneen luokalle... Hmmm... Huomasin kyllä yhden jännän jutun itsestäni kirjoittaessa. Teen paljon enemmän kirjoitusvirheitä jos kirjoitan suomeksi kuten tämän blogin, kirjoittaminen on jotenkin helpompaa englanniksi. Ja ei, älkää väittäkö että se on niin koska kirjoitan enimmäkseen englanniksi sosiaalisessa mediassa kun en ole kovinkaan paljon missään sosiallisessamediassa, sähköpostitkin jotka kirjoitan ystävilleni ovat kyllä suomeksi. Kuitenkin, siinä oli tarpeeksi siitä päivästä.


18.11

Tiistai, tänään jatkoin vähän samaa kuin eilen paitsi että sain yhden pikkuhomman jossa minun piti muuttaa 21 kuvaa pienemmiksi, siinä ei kestänyt kauaa. Sitten sain tehtäväkseni rukata vähän lisää sitä lomaketta (josta lähetin kuvan silloin jossain vaiheessa). Otsikko nimittäin varmistettiin ja he halusivat valkoisen taustan, eikö se tyylikäs vihreä tausta muka kelvannut? Kuitenkin, tein muutokset jonka jälkeen päivä jatkoi entisellään.

torstai 13. marraskuuta 2014

Mikseivät ne toimi?

12.10

Keskiviikko... Aamu oli hieman tyhjäkäyntiä koska ohjaajallani oli muutama kokous heti alkuun joten odottelin häntä että saan tarvittavat ohjeet. Onneksi ei kestänyt kauhean kauaa ja kysyin ohjaajaltani miten saisin testattua näitä koodin pätkiä simplessä. Ensimmäinen asia jonka teimme oli että latasimme CMS Made Simplen ja purimme sen yhteen kansioon ja laitoimme tarvittavat asetukset. Sitten pääsin sitä käyttämään ja testaamaan toimivatko nämä koodit.

Siinä minä testailin eri koodeja ja päivitin vähän blogia, päivän päättyessä sain tehtyä toimivan slideshown mutta rumalta se kyllä näyttää...


13.10

Torstai ja tänään päivä alkoi siten että jatkoin koodien kokeilemista simplessä. Kävin myös etsimässä parempaa koodia jolla voisin tehdä slideshowsta nätimmän näköisen, eli että kuvat vaihtuisivat nätimmin. Löysin kyllä yhden sivun jossa erilaisia kuvan vaihdoksia näytettiin ja niiden koodinpätkät. Kokeilin niistä muutamia mutta jostain syystä ne eivät toimineet, olenko kenties unohtanut jotain? No, ei onnaa joten sitten katselin muita vaihtoehtoja rakentaa sen slideshown. Kävin myös katsomassa mitä graafinen suunnitelijamme oli keksinyt nettisivulle jota teen.

Kirjoitin myös blogiani lopputunneilla.

tiistai 11. marraskuuta 2014

Lomake on tyylitetty

6.11

Torstai... No ei hirveästi mitään kauhean jännää, päivitin blogini...? No sen verran sanon että sain lomakkeen nyt nätin näköiseksi ennen kuin päivä loppui. Katsokaa itse, pakko sanoa että ei minusta mitään "grand designeria" kyllä tule... Joku muu siihen hommaan, meikä osaa vaan ilmeisesti koodata nettisivuja ja muita jänniä juttuja. XD


Siinä on nyt se valmis lomake, kaunis vai mitä...?


7.11

Perjantai oli tavallaan vapaa mutta meille oli järjestetty jokin ihme tapahtuma jossain muualla, itse en sinne mennyt koska bussimaksu! Joten käytin perjantai päiväni mieluiten opiskeluun, tapahtumassa tutustuttiiin kuulemma uusiin ihmisiin ja kokattiin ruokaa. Mikä hirviömäinen yhdistelmä jos minulta kysytään, ruoat tietysti syötiin kun ne olivat valmiita mutta en pidä muiden seurassa syömisestä... Se tuli minulle selväksi yläasteella. Oh well, minusta en missannut mitään kauhean tärkeää... :)


10.11

Maanantai päivä nostaa jälleen päätään ja vetistä lunta maa täynnä. No, ei sekään lumi kauan kestänyt...  Tänään kyselin ohjaajaltani mitä saan tehdä seuraavaksi kun lomake oli nyt valmis, tarkoitus oli että saisin päivittää yhden sivuston mutta ohjaajani käski minun odottaa hetken niin hän ehtii valmistella sen minulle. Valitettavasti siitä hommasta ei tullut mitään koska meillä ei ollut tunnuksia joilla olisimme päässeet sinne sisään sitä rukkaamaan. Joten se homma siirtyi nyt siis myöhemmäksi...

Meillä on tässä kyllä ne yhdet nettisivut jotka pitäisi tehdä mutta ohjaajani sanoi että minun kannattaa tarkistaa että asiakkaan haluamat vaatimukset ovat mahdollista tehdä CMS Made Simple:ssä. Joten katselin sitten tätä listaa mitä kaikkea asiakas haluaa sivuihinsa ja googletin kaikkea mahdollista tietoa että saan selvyyden mitkä kaikki näistä ovat mahdollista tehdä. Kirjoitin jopa pienen listan itselleni jossa kommentoi millä tavalla sen voi tehdä ja mitä pitää vielä kokeilla. Siinä meni sitten loppupäivä.


11.11

Tiistai ja jälleen työn touhuun. Jatkoin siitä mihin jäin edellisenä päivänä ja katselin jopa koodinpätkiä millä nämä jännät jutut voisi tehdä. Pakko sanoa että muutama eri tapa tuli esille siinä, kokeilen näitä eri tapoja sitten kun saan mahdollisuuden. Onneksi löysin myös kivan sivuston joka selitti minulle tarkkaan miten ankkuri linkit toimivat. :D Tällä tavalla vietin sitten työpäiväni, toivottavasti pääsen jo seuraavana päivänä näitä kokeilemaan.

keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Markkina humua ja se lomake

3.11

Maanantai, aloitimme kaikki maanantai palaverilla ja kävimme läpi mitä teemme koko viikon ja saimme myös uuden tulokkaan pajalle johon tutustuimme. Palaverin jälkeen päivitin blogini ja kävin taas lomakkeen kimppuun. Tarkistin että kaikki on hyvin ja sitten hihkaisin ohjaajani paikalle sitä katsomaan koska uskoin sen olevan nyt valmis. Päätimme testata lomakkeen toimivuutta täyttämällä sen sekalaisella tekstillä ja lähettämällä sen ohjaajani sähköpostiin. Odotimme hetken mutta sähköposti ei koskaan mennyt perille, joten rupesimme sitä selvittämään sitten. Katselin koodia mutta en löytänyt siitä mitään joten sitten katsomaan löytyykö googlettamalla vastauksia. Loppupäivä meni siten.


4.11

Tiistai, jatkoin vastausten etsimistä internetin ihmemaailmasta ja kokeilin muutamia juttuja mutta tuloksetta. Siinä minä sitten pyristelin tämän ongelman kanssa suurimman osan päivästä kunnes viimeinen tunti tuli käytettyä öh... palaverissa?


5.11

Keskiviikko ja ensimmäinen asia jonka teimme oli että menimme kaikki teatterille sinne hälinän sekaan koska markkinat! Vietimme siellä hieman aikaan ja minä kävin muutaman muun kanssa tutustumassa näyttämö miekkailuun. Joo oli jännää ja sillein olimme sielä noin tunnin kunnes työt sitten kutsuivat.

Aloin taas miettimään lomake ongelmaani kunnes ohjaajani tuli työpisteeseeni ja kertoi että ongelma ei ollut koodissa jonka tein vaan palvelimessa jossa lomake oli. Okei, eli lomake on nyt valmis mutta sitten ohjaajani sanoi että minun pitäisi koristella sitä vähän. Tuumasta toimeen,,,

Tein lomakkeelle oman tyyli-tiedoston ja aloin miettimään taustaväriä, kuvia ja tekstiä. Pakko sanoa että en tiedä miten siitä voisi tehdä todella hienon joten enimmäkseen testailin ja katsoin miltä lopputulos näytti. Loppupäivän kirjoitin tämän tekstin, lähetän kuvan lomakkeesta kun se on valmis ja hienon näköinen.

sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Asiakaspalaveri ja no, ei muuta jännää

29.10

Keskiviikko päivä ja töiden pariin... Jatkoin PHP koodin tutkiskelua mutta pakko sanoa että tämä on hyvin painavaa tavaraa minulle, onneksi netistä löytyy paljon tutorialeja mutta valitettavasti yksikään niistä ei täytä kunnolla sitä tarvetta mitä minä nyt tarvitsen. Miksi yhden lomakkeen teko on näin vaikeaa? Noh, meikäläinen ei kyllä aio luovuttaa, se sana ei kuulu sanavarastooni. Katsotaan jos saan ahaa elämyksen tässä jossain vaiheessa...

Tänään oli myös asiakaspalaveri, koska kyseessä oli uusien nettisivujen teko niin minä olin mukana ja myös yksi graafiselta puolelta oli mukana. Joten pieni keskustelu asiakkaan kanssa mitä hän haluaa uusiin nettisivuihinsa ja mitä materiaaleja me tarvitsemme että pääsemme aloittamaan. Onneksi asiakkaalla oli kohtuullisia pyyntöjä, ei tarvitse hakea kuuta taivaalta... Palaverin jälkeen jatkoimme sitten mitä oli vielä kesken meillä.


30.10

Torstai, jatkoin sen kirotun lomakkeen tekoa mutta tänään ohjaajani löysi sivuston josta voi olla apua sen tekemiseen. Hän oli oikeassa, siitä sivusta oli apua lomakkeen tekoon ja sain sen melkein valmiiksi kunnes pieni palaveri äidinkielen tehtäviini liittyen piti pitää ja sen jälkeen menimme kaikki katsomaan kuvia jotka oli otettu Nuotta-reissusta ja sitten kotiin.

tiistai 28. lokakuuta 2014

Kun se netti katkesi silloin

22.10

Keskiviikko, lisää äidinkielen tehtävien tekemistä ja kirjoitin vähäsen blogia. Mitään muuta jännää ei tapahtunut, joten jatketaan.


23.10

Torstai ja äikän tehtäviä... He he he... Ei mitään jännää tapahtunut tänäänkään. Mitä? Odotitteko että kertoisin huisan tarinan miten keskelle tietä kasvoi tulivuori ja me pajalaiset pelastimme koko Lahden sen tuholta tukkimalla tulivuoren suun paperilla? Enpä usko...

Näkee että en ota blogiani vakavasti, miksi ottaisin? Täytyyhän tästä nyt jotain kivaa irrota itsellenikin kuin vain kirjoittaa jotain pakonomaisesti kuin robotti joka hajoaa ihan kohta, tai jotain...


24.10

Pejantai, tämän hetkiset äidinkielen tehtävät ovat nyt tehty, luulisin. Nyt kirjoitetaan tämä blogi... Tai ei sittenkään, netti on katki ja en voi kirjoittaa tai edes jatkaa työn tekoa. Ilmeisesti tämä jää sitten seuraavaan maanantai aamuun...


27.10

Maanantai, ajattelin aloittaa kirjoittamalla blogiani... Tai ei sittenkään, netti on VIELÄKIN katki. Ei blogin kirjoittamista ja töiden teko hankalaa ilman nettiä. Miten saan koskaan tätä kirottua PHP lomaketta valmiiksi jos en voi hakea apua siihen netistä? En omista älypuhelinta jossa on nettiyhteys 247... Noh, päätimme pitää palaverin kun ei ollut nettiä ja sitten teimme vain... Jotain... Katsotaan tätä sitten seuraavalla päivällä.


28.10

Tiistai ja mikä parasta! *Tension intensifies* Nettiyhteys, viimeinkin! No niin, blogia kirjoittamaan ja sitten taas lomaketta miettimään, ohjaajani kertoi että huomenna saan uuden nettisivun työstettäväkseni. Jipii ja semmosta. Ei tässä nyt mitään kauhean erikoista ole paisti että lukeeko salpauksen väki sähköpostia ollenkaan? Kukaan ei vastaa takaisin huolenaiheisiini joten pitää varmaan mennä perjantaina kun on silloin "vapaa päivä" pajalla ja mennä ravistelemaan ihmisisä... :) He he he hee... Ei kuulosta hyvältä pahiksen naurulta vai kuinka?

keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Tehtäväni

20.10

Maanantai päivä, tämän koko viikon minä keskityn äidinkielen tehtäviini jotta ne tulisivat tehtyä, varsinkin kun ohjaajani on koko viikon syyslomalla. Aloitin päiväni kirjoittamalla blogiani ja sitten tehtävien kimppuun. En varmaankaan kirjoita näistä enempää koska "kotitehtävät" ovat tylsiä ja minä en oikeasti viitsi kirjoittaa yksityiskohtaista tarinaa pohdinnastani ja mietteistäni.


21.10

Tiistai ja tehtävien kimpussa, muuten samaa rataa paitsi että kolme viimeistä tuntia käytettiin siihen että kokoonnuimme yhteen huoneeseen ja kävimme läpi pienen kurssin nimeltään Työelämätietous. No, joka päivä voi oppia jotain uutta... Sinne me sitten menimme mutta ennenkuin pääsimme aloittamaan niin muutama tekninen ongelma piti siinä ratkaista jotta saimme nähdä Powerpoint-esityksen ja muutaman lomakkeen. Noh, onneksi ongelmat tuli korjattua ja pääsimme vauhtiin. Pidimme onneksi myös taukoja ja muutama tehtävä lappu myös täytettiin ennenkuin pääsimme vaeltamaan kotiin.



maanantai 20. lokakuuta 2014

Paras perjantai päivä

15.10

Keskiviikko, kirjoitin blogiani ja sitten rupesin miettimään ja tutkimaan miten saisin lomakkeen rakennettua. Kokeilin erilaisia koodeja ja yritin itse tajuta miten ne toimivat. Toimivan lomakkeen teko tässä nimittäin vaatii PHP:tä, siihen ei koulussa hirveästi ehditty tutustumaan tai oikeastaan mihinkään muuhunkaan kunnolla.

Päivä meni PHP:n tutustuessa ja erilaisten ratkaisujen kokeilemisessa.


16.10

Torstai päivä, tänään tulimme pulituntia aikaisemmin kuin yleensä koska meidän piti mennä katsomaan Draama-pajan yhtä näytelmää jonka he esittävät yhdessä Koulutuskeskus Salpauksen "tukikohdassa", he he he... Tarkoituksemme oli kuvata koko esitys, tai no graafisen suunnittelun tyypit sen kuvasivat me webbipuolella olevat vain tulimme katsomaan. Ystäväni Otto kun hän on Draama-pajassa oli tietysti esityksessä mukana, hän tuli luokseni kysymään mitä me siellä puuhasimme ja tietysti kerroin hänelle että me tulimme katsomaan ja kuvaamaan esitystä. Otto myös varoitti minua siitä että esityksessä on riita-kohtaus... Voi kettu... No onneksi hän sentään  varoitti minua joten menin istumaan kauimmaiseen  ja yksinäiseen nurkkaan jossa hukutin itseni omaan pikku fantasia maailmaani enkä katsonut näytelmää ollenkaan. Riita-kohtauksey näytelmissä jotka kuvaavat parisuhde draamaa muistuttavat minua liikaa lapsuudesta...

Näytelmän jälkeen menimme takaisin töihin, jatkoin PHP-koodi kokeilujani ja siinä meni loppupäivä.


17.10

Perjantai, aamu alkoi aika normaalilla tavalla ja ajattelin kirjoittaa blogia mutta ilmeisesti tänään käytämme kaiken aikamme muiden pajojen kanssa videopeleistä puhumiseen. Menimme istumaan Draama-pajan tiloihin kuuntelemaan kiltisti tämän koko homman suunnitelijaa/vetäjää/ohjaajaa. Meidän pajamme meni hieman myöhässä sinne ja missasimme hänen puheensa peli-addiktiosta, mutta minä ehdin jo ennen tätä tapahtumaa joskus muutama kuukausi sitten tutkimaan peli-addiktiota joten en usko että hän mainitsisi jotain mitä en jo siitä tietäisi. Kerronpa sitten tämän: sellaista asiaa ei ole olemassakaan kuin "peli-addiktio" ainoastaan "peli-kompulsio", googlettakaan "kompulsio" jos ette tiedä mitä se tarkoittaa.

Seuraavaksi puhuimme eri peli genreistä ja muista pikku asioista jotka liittyivät pelehin, valitettavasti tämän tapahtuman pitäjä teki aika pahan virheen ja kutsui meitä jotka pelaamme pelejä ainakin parituntia päivässä nimityksellä "Gamer". Kerronpa jännän faktan, osa meistä inhoavat sitä nimitystä kun taas osa taas pitää sitä nimitystä ylpeyden aiheena. Tämä pitäisi ottaa huomioon koska se voi olla loukkaava muita kohtaan.

Sitten saimme mahdollisuuden kertoa vähän mitä pelejä me pelaamme, kaikki mainitsivat pelejä joita he ovat pelanneet tässä lähiaikoina. Minä olisin kertonut koko peli-kirjastoni mutta se veisi liikaa aikaa joten mainitsin vain kaksi peliä joita muutama päivä sitten pelasin. Mainitsin Devil May Cry:n ja Bayonetan koska niiden "Advanced Techniques" harjoittelin viimeksi. Sitten tämä ohjaaja kysyi minulta mikä se "Bayonetta" on koska hän ei ole kuullut siitä. Kysymys johon on vaikea vastata ottaen huomioon minkälainen peli se on... Vastasin että vähän niin kuin Devil may Cry paitsi että yritämme pelissä tappaa enkeleitä mahdollisimman kauniisti ja brutaalisti.

Tämän jälkeen meidät jaettiin ryhmiin ja saimme tehtäväksi suunnitella videopelin. Ensin hieman tutustuimme tiimi tovereihimme jonka jälkeen mietimme minkälaisen videopelin haluaisimme tehdä. Saimme myös kaksi korttia joissa luki mitä pelissämme pitää ehdottomasti olla, meitä siis vähän sidottiin myös mutta ei pahasti. Kortit jotka nostimme luki että päähenkilömme on oltava nainen ja että pelimme pitää kehittää luovuutta jollain tavalla. Mielenkiintoista... Koska suunnittelimme peliä minä otin ohjaajan roolin ryhmässämme ja jaon kaikille heidän tehtävänsä. Ryhmässämme oli minun lisäkseni 4 muuta, annoin kahdelle heistä tehtäväksi piirtää ja suunnitella naispäähahmomme, yksi saa miettiä miten pelimme mekaniikat kehittävät luovuutta kun taas yksi saa auttaa minua tarinan kirjoittamisessa.

En aio kertoa minkälaiseen peliin päädyimme koska idea jonka yhdessä kehitimme on itse asiassa niin hyvä että haluan pitää sen nyt salassa ulkopuolisilta jotta voin joskus itse rakentaa testi version siitä. Kertoisin kyllä mitä muut ryhmät saivat tehtyä mutta nekin ideat ovat niin hyviä että salassa nekin pidän jotta voin rakentaa niistä testiversiot, olen pahoillani että olen näin itsekäs.

Päivä siinä meni hurahtaen ja kivaa oli, päästiin tämän jälkeen kotiin viikonlopun viettoon.

tiistai 14. lokakuuta 2014

Muutama sivu vielä ja päivä ilman nettiä

13.10

Maanantai, hyvitin perjantain myöhästymiseni siten että tulin tänään klo 08.00 töihin. Sanoin ohjaajalleni että hän voisi nyt katsoa työni jälkeä ja sanoa jos jotain uupuu, sillä välin kun olin siinä vähän työtön niin kiirjoittelin vähän omia juttujani vihkoon kunnes ohjaajani sanoi että sivut näyttävät oikein hyvältä.

Muutama sivu vielä tietysti uupui koska niitä ei voinut tehdä ilman kuvia ja tekstiä, mutta ohjaajani sanoi että voisin poimia kuvat ja tekstin niihin vanhoilta sivuilta. Oli muuten hyvä idea joten tuumasta toimeen... Tallensin ensin kuvat jonka jälkeen muokkasin ne sopiviksi Photoshopissa ja rakensin sivun. Kopioin tarvittavat tekstit ja niin pois päin.

Tätä tein siinä kunnes ohjaajani ilmoitti että seuraava työni olisi tehdä tälläinen lomake, hän piirsi kivan mallin mitä kaikkea lomakkeessa pitää olla. Päätin tosin jättää lomakkeen teon seuraavaan päivään koska halusin tehdä nämä sivut loppuun.

Sivut näyttävät tältä, sisältö oli joka kerta erilainen mutta samalla periaatteella ne tein.



14.10

Tiistain päivä jälleen, tulin paikalle valmiina puurtamaan sitä lomaketta mutta ensimmäinen asia ongelma tuli jo eteen ennenkuin ehdin käynnistää edes konetta... Netti oli kuulemma poikki jostain syystä ja niin se vain oli, suurimman osan päivästä. Kukaan meistä ei melkein pystynyt tekemään tehtäviään joten teimme jotain aivan muuta, arvaatteko mitä? Piirtämään ja maalaamaan! Itse päätin jättää väliin ja kirjoitella vihkooni juttuja, harmi vain että päivä oli vähän kurja ilman musiikkia... Siinä kirjoittelin vähäsen ja sitten päätin piirtää jotain Photoshopissa, piirsin tämän kuvan.

Olisi se voinut olla hienompikin mutta minä olen laiska piirtäjä sekä täys amatööri Photoshopissa. Päivä meni sitten siinä, netti ilmestyi takaisin viimeisellä tunnilla mutta piirustuksemme olivat vielä kesken joten ne piirrettiin loppuun.

perjantai 10. lokakuuta 2014

Melkein valmista

9.10

Torstai, jatkoin työskentelyäni. Sain muutaman sivun valmiiksi aika helposti ja nopeasti. Katsokaapa itse.



Tein nämä sivut jonka jälkeen kirjoitin tätä blogiani, tosin senkin jälkeen minä päätin tehdä sivuista "editoija-ystävällisiä"...? Eli muokkaan koodia sen verran että joitakin asioita on todella helppo vaihtaa esim. kuvia.

Aloitin tuosta pienestä valkoisesta tekstistä sivun lopussa, muokkasin koodin siten että jos sen vaihtaa jollain sivulla toiseksi tekstiksi niin se vaihtaa muistakin sivuista automaattisesti.


10.10

Perjantai, minä hyvin taitavasti olin myöhässä tänä aamuna ainakin kokonaisen tunnin, surullista... No, heti kun työn ääreen kuitenkin pääsin niin tuli töitä tehtyä, muokkasin jokaista sivua siten että kyseisen sivun kuvat oli todella helppo vaihtaa, hienosäätämistä se myös vaati että saan ne takaisin oikeisiin paikkoihin mutta ei se niin kamalaa ollut. Loppupäivän kirjotin tämän blogin ja katselin työni jälkeä nähdäkseni oliko kaikki toimivaa eli linkit sun muut.


keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Sivuja tuli tehtyä

6.10

Maanantai, töihin päästyäni kirjoitin aamulla vähäsen blogiani sutjakkaan tahtiin kunnes siirryin takaisin sivujen tekoon.Tai ainakin minä luulin että teen tätä yhtä sivua koko päivän mutta katsoessani sivun Photoshop-mallia päädyin siihen tulokseen että minun täytyy ensin Photoshopata muutama kuva mallista että pystyn käyttämään niitä itse sivua tehdessä.

Omaksi harmikseni työmotivaationi puuttuin täysin ja etenin työssäni tavallista hitaasti, päässä tuntui kuin joku idiootti yrittäisi sahata minua esineellä joka ei ole edes terävä. Oli muuten harvinaisen huono vertaus... Kuitenkin, siinä minä mietin miten ratkasisin tämän ongelman ja parin muutamankin jutun jotka hämmensivät minua. Loppupäivä meni kun mietin paria hämmentävää juttua tekemässäni sivussa.


7.10

Tiistai, tämä aamu oli mukava poikkeus koska maanantaina ohjaajani sanoi että tiistaina kaikki tulevat töihin klo. 10.00. Työaikanikin muuttui, en ole enää 08.00-16.00 vaan 09.00-15.00. Jee ja sillain, itse en kyllä hirveästi välittänyt muutoksesta.

Takaisin töihin, jatkoin pohtimistani kunnes kokeilin muutamia juttuja ja nyt pystyin näkemään ongelman selkeämmin. Sivu oli nyt aika lailla hyvän näköinen mutta ongelmani ei loppunut siihen, sivu näyttäisi aika tyhjältä ilman tätä yhtä kuvaa mutta valitettavasti se on kiinni taustassa joten jouduin käyttämään Photoshoppia parhaani mukaan sen irrottamiseksi siitä. Sitten vähän siistitään reunoja ja sen pitäisi näyttää tältä.

Noh... On se parempi kuin ei mitään.

Sitten vielä muutama muukin kuva lisätään alemmas ja otsikot sekä teksti oikeisiin paikkoihin. Lopputulos näyttää tältä.



8.10

Keskiviikko, tänään minulla oli paljon motivaatiota työtäni kohden. Aloitin tekemällä kahden sivun öh... Luurankoa? Laitoin ainoastaan perus taustat, teksti alueen oikean kokoiseksi ja muokkasin yhtä kuvaa että se on oikean kokoinen sivuun nähden ennenkuin laitan kaikki muut yksityiskohdat kuten otsikot, tekstit ja navigaatio pylvään. Tämän tehtyäni siirsin koko höskän toisenlaiseen editoriin jossa viimeistelin lopputuloksen.

Lopputulos näyttää tältä.

Kuten näkyy sivu on hyvin pitkä joten en saanut otettua täyttä kuvankaappausta, harmi vain että tuo vasen puoli on niin kovin tyhjä. Haluaisin ehkä laittaa siihen jotain omaa mutta valitettavasti minulle on tärkeämpää että en laita liikaa kuvia yhdelle sivulle jotta sivun lataaminen ei vie ikää ja terveyttä.

sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Ja vähän muutakin

1.10

Keskiviikko, päivä alkoi rennoissa merkeissä. Päätin aloittaa sillä että korjaan sivuilta muutamia linkkejä, siinä ei kauan kestänyt. Seuraavaksi siirryin pohtimaan miten minun kannattaisi lähteä rakentelemaan seuraavaa sivua, päätin kuitenkin jättää sen myöhemmäksi ja tehdä jotain muuta sivua. Tein niitä ja näitä kunnes aloitin kirjoittamaan blogia.

Loppupäivä meni sivua rukatessa.


2.10

Torstai päivä, jatkoin siitä mihin jäin keskiviikkona ja siinä sivua tehdessä päivä meni mukavasti. Mitään jännää ei tapahtunut.


3.10

Perjantaina kaikki muut pitivät lomaa jolloin en todellakaan voinut mennä töihin, itse olisin voinut mennä kouluun tekemään tehtäviäni mutta päätin jäädä kotiin täksi päiväksi. Nukuin pitkään mutta heti kun heräsin niin aamupalan jälkeen menin koneelle tekemään muutaman jutun. Päätin aloittaa tekemään äidinkielen-tehtävääni, eli elokuva-analyysia. Otin tehtävä paperit kansiostani ja aloin miettimään minkä elokuvan haluaisin analysoida.

Halusin analysoida elokuvan joka olisi kaikkein lähinnä minun videopeli harrastustani, koska muuten tehtävästä lähtee kaikki motivaatio ja en saisi sitä koskaan tehtyä. Joten arvaatteko minkä elokuvan valitsin? Päätin katsoa Silent Hill-elokuvan, en itse ole koskaan pelannut kyseistä peliä mutta katsotaan nyt tämä leffa ja tutkitaan videopeli myöhemmin.

Katselin leffaa ihan mukavasti kotisohvaltani kunnes siskoni tulee töistä kotiin, kerroin mitä puuhaan ja sitten hän halusi katsoa leffan kanssani, onneksi leffa oli aika alussa joten ei ongelmia.

tiistai 30. syyskuuta 2014

Ennen ja syysloman jälkeen

22.9

Maanantai päivä, se päivä jona osa minun tekemistäni sivuista lähetetään asiakkaan palvelimelle. Ennen kuin niin pääsee toki tapahtumaan minulla on vielä ainakin 6 tuntia aikaa tehdä niitä joten tuumasta toimeen. Viimeistelin sivun jota tein viime viikon perjantaina, oli ongelmia otsikoiden ja niiden vieressä olevien kukkien asettelussa, siinä meni hetki. Kuitenkin sain sen tehtyä ja otsikot siis näyttävät nyt tältä.



Meni siinäkin aikansa laittaa nämä sopivasti, olen tyytyväinen lopputulokseen. Sitten jatkoin muiden sivujen tekemistä, sain tehtyä jopa 2 lisää koska niillä oli onneksi todella simppeli rakenne. Antakaa kun näytän.

Kauniita eikö olekin? Nuo ihan alhaalla olevat kukka kuvat ovat oikeasti linkkejä, kun niihin laittaa hiiren päälle ne vaihtavat kuvaa, jännää...



Valitettavasti kun oli aika laittaa kaikki sivut jotka olin saanut tehtyä asiakkaan omalle palvelimelle näytiksi ne eivät mahtuneet sinne, katsomme sitä sitten taas uudelleen myöhemmin. Päivän päätyttyä minulla oli loppuviikko syyslomaa joten ei siitä enempää.


29.9

Jälleen uusi maanantai päivä, syysloman päätyttyä menin taas jatkamaan työtäni. Aloitin tekemällä yhteystiedot sivua, siinä ei mennyt kauan koska hyvin simppeli rakenne ja vain vähän tekstiä. Tarkoituksenani oli myös tehdä yksi toinenkin sivu ennen yhteystiedot sivua mutta tulin siihen tulokseen että jätän sen toisen vähän myöhemmäksi koska yksi kuva ja sivun tausta eivät olleet Photoshop-mallissa erillään että voisin asettaa sen kuvan vähän peittämään valkoista tekstilaatikkoa. Ohjaajani sanoi että hän yrittää puhua meidät pois siitä...

Tämän jälkeen aloitin tekemään yhden jo valmiin sivun "lapsi-sivuja" koska siellä oli toinenkin menu olemassa yhdellä sivuista joista pääse katsomaan tuotteita ja usein kysyttyjä kysymyksiä jne. Samalla sitä puuhastellessani huomasin että sillä "lapsi-sivulla" oli omat "lapsi-sivunsa". Minun pitäisi rakentaa siis uusi navigointi palkki, päätin jättää sen seuraavalle päivälle ja keskittyä asettamaan kuvat oikein.


30.9

Tiistai aamu jolloin asettelin kuvat jotenkuten sivulle ja aloin nyt miettimään miten rakentaisin uuden navigointi palkin, Ongelmia tuli siinä kun se sekoittui edellisen navigointi palkin kanssa, mutta sain sen korjattua kunnialla. Sitten aloin hienosäätämään uutta navigointi palkki jotta se näyttäisi mallin mukaiselta. Seuraavaksi päätin asettaa tekstit paikoilleen, siten että ne ovat oikeiden kuvien vieressä. Jouduin tietysti tässäkin säätämään koska fontti-koko ja tekstin määrät vaikuttivat tietysti siihen kuinka lähellä kuvien pitäisi olla toisiaan, mitä enemmän tekstiä yhden kuvan vieressä piti olla sitä kauemmas alempi kuva piti asettaa jne.

Tein sitä kunnes me pidimme läksiäiset yhdelle työtovereistamme, menimme syömään jäätelöä. Heti läksiäisten jälkeen jouduimme sammuttamaan koneet ja menemään paja-kokoukseen jonka jälkeen kotiin.



















perjantai 19. syyskuuta 2014

Päivät aika samanlaisia

18.9

Torstai, jatkoin nettisivujen puuhastelua ja tietenkin hienosäätöä että sivu näyttää että toimii Photoshop mallin mukaisesti. Jee! Päivä oli sen verran tylsä että ei siitä muuta sanottavaa ole kuin "hassua miten aika lentää kun tekee töitä...".

Lupasin viime kerralla kuvan mutta valitettavasti se joutuu siirtymään ensi-viikkoon koska unohdin miten tämä systeemi toimii ja ohjaaja ei ole perjantaisin paikalla että voisin kysyä neuvoa. Surullista...


19.9

Aloitin työni iloisissa merkeissä, aloitin uuden sivun tekemistä kunnes muistin että tänään on perjantai! Joten aloitin kirjoittamaan tämän tekstin ennenkuin on liian myöhäistä. Eli siis, blogi, nettisivut ja sitten vaan kotiin klo 14.00.


keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Nettisivuja ja esityksiä

15.9

Maanantai, jälleen töissä koodaamassa nettisivuja. Jatkoin kuva linkkien toimimattomuuden selvittämistä. Käytin siihen pari tuntia kunnes ilmotin ohjaajalleni että googlesta ei löydy mitään järkevää ratkaisua joka toimisi, näyttää kyllä siltä että se mitä yritän tehdä kuva linkeilläni on täysin mahdotonta. Joten ratkaisimme asian sillä että emme yritä sitä mitä tässä mallissa halutaan. Joten laitoin nappi linkit joissa on vain hover-efekti, tietysti käytin aika paljon aikaa Photoshopissa muokkaamassa tarvittavia kuvia siihen ennen kuin sain ne laitettua siistiin riviin.

Muuta en sitten kerinnyt tekemään koska muu henkilökunta joutui menemään johonkin kokoukseen joten pääsimme kotiin klo 12.00.


16.9

Tiistai ja jälleen työn touhussa, laitoin kuva linkki rivini kaikkiin muihinkin sivuihin jotka olin tehnyt. Sitten jouduin hienosäätämään niitä koska joka sivulle tuli jonkinsortin ongelma kun sen rivin heitti sinne väliin... Sen tehtyäni jatkoin kesken jäänyttä sivua ja laitoin tekstit ja kuvat paikalleen.

Hienosäätöä koko päivä.


17.8

Keskiviikko päivä, jatkoin sivun hienosäätöä ja pyysin ohjaajaltani apua miten saisin laitettua tuollaisen pienemmän valikon päävalikon alle ja siten että se on vain yhdellä sivulla. Hän näytti minulle muutaman niksin ja esimerkin jälkeen jatkoin siitä. Sitten lisäsin tekstin ja linkit, tekstin laittaminen oli aika hankala koska minun piti keksiä miten saisin kaksi eri tekstiä vierekkäin content laatikoita käyttämällä. Sain sen tosin tehtyä ja sivu oli siten valmis. Aloitin seuraavan sivun tekemistä johon tulee todella paljon tekstiä eri paikkoihin, sigh...

Kesken päivän menimme tuonne Draamapajan tiloihin koe-yleisöksi katsomaan heidän esitystään. He aikovat kuulemma esittää sen jossain jo huomenna mutta en muista missä.

Loppupäivä meni Nuotta-valmennuksessa ja tämän kitjoittamisessa. Ensi kerralla taidankin saada jo muutaman kuvan tänne työstäni.

torstai 11. syyskuuta 2014

Päivät kuluvat

8.9

Maanantai, jos totta puhutaan en muista niin pitkälle... Ainakaan yksityiskohtia, luultavasti jatkoin nettisivujen rakentamista ja pikselien viilaamista.


9.9

Tiistai, pahus kun ei muista yksityiskohtia, luultavasti minä jatkoin edellisen päivän viilaamista. Sivusta tuli kyllä aika sen Photoshop mallin näköinen että ainakin minä olen tyytyväinen omaan käden jälkeeni.


10.9

Keskiviikko, tein sivuja aivan rauhallisesti ja tuli aika siirtää sekin sivu siihen erääseen palveluun ja viimeistellä se siellä mutta valitettavasti ongelmia tuli siinä vähän. Yksi laatikoistani johon on tarkoitus tulla tekstiä oli syystä tai toisesta liian ylhäällä ja siirsi taustan jossa se oli liian alas. No, yrittäessäni korjata sitä ongelma vain pahenee ja päätän poistaa sen kokonaan ja lisätä sen yksi elementti kerrallaan. Tämä ainakin toimi jonka jälkeen aloin siirtämään yhtä kuvaa siihen keskelle.

Iltapäivällä ohjaajani tulee kysymään olenko edistynyt nappien tekemisessä, olin unohtanut kyllä koko jutun mutta nyt tai ei koskaan voisin sen selvittää ja tehdä. Käytin koko loppupäivän asian googlettamisessa ja erilaisten vaihtoehtojen kokeilussa.

11.9

Torstai, jatkoin siitä mihin jäin kunnes minun piti mennä pieneen palaveriin jossa käytiin läpi miten toteuttaisimme minun äidinkielen juttuni kuntoon, se vei ainakin tunnin mutta ainakin asia saatiin käyntiin. Tänä päivänä saimme jopa uuden tulokkaan tänne pitämään meille seuraa. Käytin suurimman osan ajastani sen nappi-painikkeen selvittämiseen, onneksi ohjaajani löysi sivuston josta voisi olla apua...

Kokeilin erilaisia tapoja kunnes ohjaajani kertoi minulle että hänen pitää mennä yhteen palaveriin ja jos haluan voin lähteä jo klo 15.00 ja niin minä teinkin.

12.9

Perjantai, kirjoitin tätä blogia ja mietin pitäisikö minun kirjoittaa tätä ehkä myös keskiviikkona jotta en unohtaisi mitä tein maanantaina ja tiistaina.

torstai 4. syyskuuta 2014

Työn tekoa ja yllätyksiä

28.8

Torstai... Jatkoin työtäni siitä mihin edellisenä päivänä jäin. Rakentelen yhden nettisivun uutta etusivua Adobe Dreamweaverin avulla ja katson mallin siihen Photoshopin kautta miltä sen tulee näyttää. On muuten kätevä malli koska voin itse ottaa siitä ne kuvat joita tarvitsen sivuun ja muokata niitä oikean kokoisiksi ja tallentaa ne tarpeen mukaan joko JPG tai PNG muotoon.

Onneksi ohjaaja sanoi että kuulokkeet voi ottaa tänne mukaan niin voin mukavasti kuunnella musiikkia samalla työskennellessä, joten pakkasin reppuuni tietokoneeni kuulokkeet ja pistin musiikin soimaan.

Suurin osa päivästäni meni etusivun väsäämisessä ja ongelmien selvittämisessä kun niitä välillä tuli kuvia pistäessä, aina välillä piti mennä Photoshoppiin muokkaamaan kuvia oikean kokoisiksi ja välillä piti googlettaa joitakin asioita jos löytyisi ehdotuksia miten minun kannattaisi lähestyä linkkien, tekstin ja kuvien lisäämistä.

Mitään kauhean jännittävää ei tapahtunut silloin, kunhan etenin hitaasti mutta varmasti.


29.8

Perjantai, silloin oli Messu-päivä, tarkoitukseni oli olla siellä klo. 09.00 muuta valitettavasti edellisenä iltana olin hölmö ja laitoin herätykseni väärään aikaan. Kävin siellä kuitenkin yhdessä siskoni kanssa klo 14.00 mutta emme viettäneet siellä kauheasti aikaa koska siellä ei ollut mitään mikä kiinnostaisi minua ja kirsikkana vielä päälle minä pelkään suuria väkijoukkoja joten kävimme siellä vain pikaisesti.


1.9

Maanantai päivä, töihin klo. 08.00 ja jatkoin etusivun tekemistä itsenäisesti. Sain sivulle taustakuvan laitettua ja muutaman muunkin kuvan jolloin oli aika miettiä tämän tekstin laittamista kyvien viereen. Se kävi aika helposti mutta sitten minun piti miettiä miten saisin pidettyä tekstin erossa toisistaan ja muuta jännää, onneksi netissä on paljon ohjeita näihin niin minun ei aina tarvitse häiritä ohjaajaani näillä, häiritsen häntä sitten jos en oikeasti keksi mitään järkevää ratkaisua.

Paljon HTML-koodia tuli pureskeltua maanantaina, samalla kuulin että tiistaina Sisustus- ja Draama-pajalaiset tulevat tänne vihdoinkin. Ei sillä että se meihin vaikuttaisi muuten kuin että saamme lisää seuraa ja ehkä pääsemme eroon tästä syvästä hiljaisuudesta.


2.9

Ja niin se tiistai tulikin ja jatkoin etusivun tekemistä mutta tänään myös oli info-tilaisuus uusille tulokkaillemme johon meidän piti osallistua esittäytymällä. Onneksi koko juttu ei kestänyt kuin muutaman minuutin jolloin pääsimme takaisin työntekoon, mutta sitten kun uudet tulokkaat kiertelivät vähän paikkoja niin minua kohti tuli eräs tuttu ihminen. Maailma on pieni paikka ja ilmeisesti yksi elämäni tärkeimmistä ihmisistä oli mennyt Draama-pajalle ja hän tiesi tasan tarkkaan että minä olin täällä Media-pajan puolella. Pidin pienen tauon kun kysyin hänen kuulumisiaan.

Sitten me kaikki menimme tuonne kokoushuoneeseen juomaan kahvia, syömään pullaa ja keksejä, taitaa olla tämä "welcome-party" tämä. Siinä me sitten vietimme jonkin aikaa jutustellessa mukavia. Sen jälkeen me kaikki menimme sitten takasin töihin...

Ruoka-tauko kun alkoi minä jätin sen taas väliin ja jatkoin työtäni mutta minun tuttuni tuli tänne syömään ja pitämään minulle seuraa (jakoi myös omat eväänsä kanssani). Ilmeisesti työpäivistäni tuli jälleen paljon mukavampia kun nyt pääsen näkemään erästä tuttuani joka päivä ja vaihtamaan kuulumisia.

Työtä tehdessäni ja musiikkia kuunnellessani sain inspiraatio-piikin ja otin penaalini ja mustan idea-opukseni repustani ja aloitin kirjoittamaan taukojeni aikana pientä tarinaa...


3.9

Keskiviikko päivä ja tämä etusivu oli pian vamis, tarvittiin vain enää hienosäätöä linkkien värien suhteen. Käytin päiväni sivun hienosäädössä ja taukoni käytin edellisen päivän tarinani kirjoittamiseen joka oli nyt paisunut minun "pikku tarinasta" jäätävän kokoiseksi tarinaksi koska kerroin tarinani siskolleni edellisenä päivänä ja hän innostui siitä... Piirsi minulle inspiraation lähteeksi kuvat päähahmoistani.

Etusivun hienosäätöä ja tarinan kirjoittamista, I can do this!

Taukojen aikana jutustelin tuttavani kanssa ja vihin hänetkin mukaan tarinaani koska hän on minulle sen verran läheinen ja olihan hänkin jollain asteella osa minun kehitys-tiimiäni. Häneltä tulikin aika hyviä ideoita miten jatkaa tätä... Päivä meni hienosäätö-ongelmieni ratkaisemisessa ja erilaisten vaihtoehtojen kokeilemisessa.


4.9

Torstai ja sain nyt etusivun valmiiksi, joten kysyin ohjaajaltani mikä on seuraava vaihe. Seuraavaksi hän tutustutti minut erääseen palveluun jossa näitä sivuja pidetään ja ohjeisti minua että nyt minun piti siirtää kaikki se koodi CSS.juttuja myöten sinne jotta sivusta tulee käyettävä.

Tuumasta toimeen ja siirsin koodini sinne ja katsoin tuloksia, muuten hyvä mutta vähän hämminkiä siellä täällä, ei mitään mitä ei voisi korjata. Jouduin tosin muuttamaan vähäsen koodiani sisällön suhteen joka suolsi lisää ongelmia jolloin aloin miettimään ohjaajani kanssa miten parhaiten ratkaista tämä. Onneksi jokin idea tuli ja lisäsin sen koodiin mitä onneksi toimi loistavasti kun vähän sitä säätäsi.

Sen jälkeen oli aika lisätä toimivat linkit ja navigaatio pylväs... Lisäsimme navigaatio palkin käyttämällä yhtä toista CSS-tiedostoa jonka sitten yhdistimme siihen. Ohjaaja sanoi että luultavasti tekemäni sivu tulee tämän takia räjähtämään käsiin joten valmistauduin korjaamaan sen. Navigaatio-palkin lisäyksen jälkeen kävimme katsomassa tuhoja ja itse asiassa ainut ongelma joka ilmeni oli ainoastaan että navigaatio-palkki oli vähän liian alhaalla ja liikaa oikealla. Ei mitään kamalan dramaattista sentään.


5.9

Tänään minä kirjoitin tämän blogin, tosin kirjoittaessani tätä litaniaa niin Draama-pajalaisilla oli jännää... He kävelivät ympäriinsä ja leikkivät piilosta... Kaikkialla...





keskiviikko 27. elokuuta 2014

Jännittävä ekatyöpäivä ja toinen

26.8

Ensimmäinen "työpäiväni" media-pajalla, tutustuin paikkaan viikkoa ennen luokanvalvojani kanssa ja minun käskettiin tulla seuraavan viikon tiistaina klo 10.00.  Olin ainakin oman kännykkäni kellon mukaan vain 2 minuuttia myöhässä, aamun toivotuksien jälkeen minut ohjattiin paikalleni jossa minä istuskelin vähän aikaa itsekseni ja tarkkailin huoneen ilmapiiriä.

Seuraavaksi sanotaanko vain näin anonyymisesti "ohjaajani" ajatteli haastatella minua vähäsen. Joten menimme erääseen huoneeseen turisemaan hetken mukavia ja tutustuin myös sääntöihin. Myöhemmin tietysti minulta kysyttiin juonko kahvia? En. Poltatko tupakkaa? En. Surullista eikö, päivän kohokohta on kuulemma yleensä kahvi-tauko ja minä en edes juo kahvia.

Väki näyttää täällä olevan ihan mukavaa porukkaa ja huumoriakin löytyy joka nurkasta. Muuta sanottavaa asiasta minulla ei taida olla.

Kyselyjen ja tutustumisten jälkeen alkoi ruoka-tauko, olin pakannut evääksi yhden vanukkaan koska söinhän minä aamupalankin vasta muutama tunti sitten kotona joten hirveä nälkä ei ollut. Pöydässä tutustuin hieman muihinkin ihmisiin jotka työskentelevät täällä.

Ruoka-tauon jälkeen ohjaajani kertoi minulle miten koneeseen päästään kirjautumaan sisään jonka jälkeen minä katselin hieman peli-uutisia koneelta koska ohjaajani meni ruoka-tauolle. Kokeilin samalla ovatko kännykkäni kuulokkeet yhteensopivat tämän koneen kanssa, valitettavasti ei, kuuntelin musiikkia kuitenkin kännykästäni.

Seuraavaksi ohjaajani auttoi minua tutustumaan muutamiin sivuihin joita täällä käytetään ja tietysti minulle myös luotiin käyttäjä-tunnukset niihin palveluihin. Samalla ohjaajani vihjaili minulle tulevasta hommastani johon minä saan tutustua tarkemmin myöhemmin.

Sitten vietimme muutaman tauon ja minä selailin ja tutustuin näihin sivuihin joita tulen käyttämään täällä töissä ollessani. Lopuksi täällä oli aika tyhjäkäynti tunnelma.

Loppupäivä hurahti paja-kokouksessa jossa käytiin läpi mitä syksynä tulee tapahtumaan ja muita jänniä uutisia kahvin, mehun, keksien, leivän sekä pullan kera. Sitten me kaikki jolkotimme kotiin.

27.8

Tänään tulin paikalle klo 08.00 eli normaaliin työaikaan. Valitettavasti ohjaajani ei ollut paikalla antamasssa minulle mitään töitä tai mitä tahansa.

Joten pari tuntia olin tekemättä mitään kunnes ohjaajani viimein saaapui, teimme minulle tunnukset yhdelle sivustolle ja sitten siihenkin tutustuminen vähän. Sain ensimmäisen työni mutta valitettavasti pääsen siihen käsiksi vasta huomenissa, tämä päivä on pyhitetty tälle minun blogilleni. Eli parin tunnin odottamisen jälkeen olen kirjoittanut tätä tekstiä, muuta sanottavaa tästä ei ole. Ottaisin mieluusti täältä kuvia blogiini mutta valitettavasti joutuisin käymään jäätävän paperisodan asiasta ensin...

Ruoka-tauko tuli taas eteen mutta tällä kertaa jätin sen väliin koska unohdin eilen ostaa tykötarpeet eväisiini. Joten päätin jaloitella vähän ja venytellä raajojani. Sitten tyhjäkäyntiä vielä vähän aikaa...

Ainakin tunnin päästä ohjaajani tuli kysymään että olenko tylsistynyt ja vastaus oli tietysti kyllä. Joten hän ei voinut muuta kuin antaa minun aloittaa sen homman jonka hän lupasi antaa vasta huomenna. Joten tutustuin vähäsen siihen mitä minun pitää tehdä. Ja loppupäivä meni niissä merkeissä.